Juhtkiri: öös on asju, mida olema ei peaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Vikerraadios oli eile varahommikul ajalehtede tutvustamise rubriigis kuulda naljaheitmist selle üle, et Tartu linnavalitsus käis ööl vastu laupäeva täies koosseisus valijatega kohtumas. Linnaisade ja politsei ühisreidi kesklinnas ja selle lähemas ümbruses võib ju ka sedamoodi vaadata, kuid tegelikult on asi naljast kaugel.

Hästi valgustatud Rüütli tänaval istusid, seisid ja jalutasid, ajasid juttu ja isegi laulsid – keset ööd, laupäeva esimesel tunnil – noored linlased ja Tartu külalised. Omamoodi lõbus melu käis ka tublisti hämaramal Pirogovi platsil. Hea, et üldine meeleolu oli tigedusest kaugel ning kaklushimulised tegelased olid seekord kuskil mujal.

Tartu turvalisuse huvides korraldatud reidil osalenud abilinnapead, linnapea ja veel mõned kõrged linnavalitsuse ametnikud vestlesid pidutsejatega. Nad said teada, et noored tun-

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles