Raekoja saalis tuli esitlusele poeedi reisi- ja kunstiraamat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu "Tartust Pariisi ja tagasi" koostaja Kadri Asmer ja selle kaante vahele koondatud lugude autor Indrek Hirv raamatu esitlusel raekoja saalis.
Raamatu "Tartust Pariisi ja tagasi" koostaja Kadri Asmer ja selle kaante vahele koondatud lugude autor Indrek Hirv raamatu esitlusel raekoja saalis. Foto: Kristjan Teedema

Luuletaja Indrek Hirv on aastakümnete jooksul värssidele lisaks toonud lugejate ette kirjatöid sellistest kunstilinnadest nagu Pariis, New York, Amsterdam ja Tartu. Nüüd on neist lugudest, mis liiguvad ka ajas, kunstiajaloolane Kadri Asmer koostanud albumi mõõtu «Tartust Pariisi ja tagasi». Raamatu esitlus Tartu raekoja saalis algas täna kell 17.

Raamat valmis nii, et seda oli võimalik esitleda Adamson-Ericu muuseumis Tallinnas näituse «Valguse linn. Eesti kunstnikud Euroopa suurlinnades» avamisel märtsis. Sealse väljapaneku kuraatorid on Kadri Asmer ja Kerttu Männiste ning väljapaneku keskmes Pariis ja Lääne-Euroopa suurlinnad 20. sajandi alguses.

Koostaja sõnul on paljud raamatus kasutatud kunstiteosed eksponeeritud näitusel, ja peaaegu kõik kunstnikud, kelle looming on näituse seintele jõudnud, on olulised tegelased ka Indrek Hirve lugudes, millest nüüd saigi raamat. Näiteks Ado Vabbe, Konrad Mägi, Eduard Wiiralt, Jaan Grünberg, Aleksander Vardi, Kristjan Teder jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles