Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilane sai Balti keemiaolümpiaadil kolmanda koha

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katseklaas. Pilt on illustratiivne.
Katseklaas. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Läinud nädalavahetusel Tartus toimunud 24. Balti keemiaolümpiaadil sai Hugo Treffneri gümnaasiumi 12. klassi õpilane Anton Konovalov kolmanda koha.

Olümpiaadist võtsid osa kolme Balti riigi parimad keemiaasjatundjatest keskkooliõpilased. Kokku oli võistlustules 20 noort, neist kaheksa Eestist, kuus Lätist ja kuus Leedust. Esimene ja teine koht läksid Leetu, olümpiaadi võitis Rokas Elijosius.

Kahel päeval toimunud jõukatsumisel näitasid õpilased nii oma teoreetilisi keemiateadmisi kui ka praktilisi oskusi. Näiteks reedel toimunud eksperimentaalses voorus tuli hakkama saada metalli tuvastamises tiitrimisega ja anorgaaniliste ühendite tundmisega seotud ülesannetega. Parimaks eksperimentaatoriks tunnistati Margarita Fomenko Lätist.

Laupäeval toimunud teoreetilises voorus pidid õpilased aga viie tunni jooksul lahendama kuus väga keerukat ülesannet keemia eri valdkondadest.

Balti keemiaolümpiaadil selgusid ka kõigi Balti riikide võistkonnad 23. juulist 1. augustini Tbilisis toimuvaks rahvusvaheliseks keemiaolümpiaadiks. Eesti võistkonda kuuluvad peale Anton Konovalovi Tallinna reaalkooli õpilased Edward Erelt, Carel Kuusk ja Hanna Maria Saik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles