Bambona Tartu juht: ladu ei saanud ise süttida (4)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Teguri tänaval hävis laupäeval tulekahjus Bambona ladu ja ka üks veoauto.
Tartus Teguri tänaval hävis laupäeval tulekahjus Bambona ladu ja ka üks veoauto. Foto: Margus Ansu

Tuli ei saanud ise süttida, ütles eile maha põlenud puu- ja juurviljafirma Bambona Tartu lao juht Uno Kiviväli, kes oli õnnetuse ajal Eestist ära.

„Olen Türgis,” ütles ta täna hommikul kella kümne paiku. „Olen kursis, et oli suur tulekahju, aga ei tea täpselt, mis juhtus. Jõuan täna Tartusse tagasi, räägime siis.”

Laupäeva õhtupoolikul teatati häirekeskusele, et Tartus Teguri tänaval põleb kõrge leegiga Bambona laohoone hoovi ladustatud puitmaterjal ja veoauto, tuli levis kiiresti edasi laohoonesse. Süttisid ka osa kemikaalimahutitest, mis plahvatasid.

Mis puitmaterjal oli laohoone kõrvale ladustatud ja mis kemikaalimahutitega oli tegu, Uno Kivimägi kauge maa tagant rääkima ei hakanud.

„Need ei saanud ise süttida,” ütles ta. „Jõuan õhtul tagasi, räägime esmaspäeval.”

Kodulehe andmetel oli Bambona Tartu ladu laupäeval avatud kella kaheksast hommikul üheni päeval. Häirekeskus sai seal puhkenud tulekahjust teate kell 16.10.

1994. aastast tegutsev AS Bambona avas Tartus Teguri 47 uue puu-ja köögivilja hulgilao 2003. aasta detsembris.

Hoones oli laopinda 1500 ruutmeetrit ja büroopinda ligi 300 ruutmeetrit. Ettevõtte toonase teate järgi oli laos kuus erinevate temperatuuridega säilituskambrit (üks spetsiaalselt banaanile), eraldi ruumid tootmiseks ja pakendamiseks ning jahutusega komplekteerimisruum-müügisaal.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles