Tartlane ei lubanud purupurjus juubilaril autoga lahkuda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter politseiniku käes
Alkomeeter politseiniku käes Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile õhtupoolikul püüdis alkoholijoobes mees autoga sõitma minna, kuid kaaskodaniku sekkumise järel sai ta hoopis priiküüdi politseibussis kainestusmajja.

Lõuna prefektuuri kinnitusel sai häirekeskus 6. aprillil kella 19.40 paiku teate, et Tartus Rebase ja Raua tänava ristmiku juures püüab üks joobes mees sõitma hakata. «Märkasin aknast, et kaks purjus meest kõndisid ühe Toyota juurde ja hakkasid end sõitu sättima,» kirjeldas 40-aastane Gunnar. Autost kõndis tema kinnitusel eelnevalt mööda üks jalakäija ja mehed tegid näo, nagu neil polekski kavatsustki liiklema minna. Kui jalakäija aga silmist kadus, hakkasid mehed end jälle autosse sättima, kirjeldas Gunnar koduaknas avanenud vaatepilti.

«Tormasin välja ja ütlesin meestele, et sellises seisus küll sõitma ei lähe. Sain kuraasi täis meestelt vastuseks, et ma polevat selle ütleja.» Manitseja hinnangul kujutasid mehed rooli istudes endast reaalset ohtu nii endale või teistele liiklejatele. «Saavad ise surma või sõidavad kellegi teise surnuks.» Ohtu ennetades helistas ta hädaabinumbril ning teatas meestele, et ta ei tee nalja ning kutsub politsei.

Kui autosolijad läheneva politseisõiduki sireeni kuulsid, jooksid nad kiiresti ühe eramaja aeda pakku. Politsei tuvastas mehed ning selgitas, et alkoholiga tähistati selle mehe sünnipäeva, kes vahepeal Toyota juhiistmel istus. Oma 60. sünnipäeva ehk suurt juubelit tähistanud mehel tuvastas politsei enam kui kahe ja poole promillise joobe. Tema enda ohutuse tagamiseks viidi ta kainenema.

«Märkamine, hoolimine ja hea eeskuju muudavad meie kõigi elu turvalisemaks,» leidis Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel. Ta soovitas, et kui alati ei ole võimalik sellistes olukordades vahetult sekkuda ja joobes juhti takistada, siis tuleks temast esimesel võimalusel teatada politseile.

Nii suure joobeastmega autojuht oleks olnud linnaliikluses väga suureks ohuks endale, kaasavõetud sõbrale ja kõigile teistele piirkonna liiklejatele, lisas Pähkel ja avaldas Gunnarile tänu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles