Polikliinik lahkub vanalinnast

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna polikliiniku juht Mihkel Lember on Gildi 8 tegutsevat asutust juhtinud kaks aastakümmet, nüüd aga on tal käsil uue tervisekeskuse rajamise ettevalmistused.
Tartu linna polikliiniku juht Mihkel Lember on Gildi 8 tegutsevat asutust juhtinud kaks aastakümmet, nüüd aga on tal käsil uue tervisekeskuse rajamise ettevalmistused. Foto: Margus Ansu

Gildi tänavas asuv Tartu linna polikliinik on sattunud huvitavasse olukorda, kus selle tuleviku kohta selgeid vastuseid sõnastada on keeruline.

Polikliinikut tabas valus üllatus haigekassa viimasel eriarstiabi lepingute konkursil, kui lepingumaht kahanes viis korda: miljonilt umbes kahesaja tuhande euroni. Jäid silmaarsti ja gastroenteroloogi leping. Tegelikult on eriarsti vastuvõtte avatud muidugi rohkem, aga n-ö turuhinna alusel. Elu on näidanud, et neid on vaja toetama perearstipraksiseid, mida linnapolikliinikus on ühtekokku 17.

Nagu ütles linnapolikliiniku juht Mihkel Lember, on veel väga tähtis töö radioloogilised uuringud, mida perearstid tellivad. Tartu linna polikliinik on linnale kuuluv osaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles