Poiss kutsus mänguväljakul vägivallatsenud eakaaslasele politsei (3)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak. Illustreeriv foto.
Mänguväljak. Illustreeriv foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeva õhtupoolikul helistas häirekeskusse seitsmeaastane poiss, kes teatas, et Tartus Kalda teel lõi üks laps teisele vastu nägu. Tema nägi juhtunut pealt ja palub abi.

Lõuna prefektuuri teatel polnud kohapeal lapsevanemaid ega teisi täiskasvanuid. Nii võttis mänguväljakul viibinud kõrvaline poiss asjalikult mobiiltelefoni ning palus politseinike abi. Laps selgitas telefonis, kuidas kõik juhtus, kes keda lõi ning jäi kohapeale koos teistega korrakaitsjaid ootama.

Patrull rääkis mänguväljakul olnud lastega juhtunust ning selgitas, et teist lüüa ei ole mitte ühtegi põhjust või selgitust. Kohal oli ka laps, kes väidetavasti lõi mängukaaslast. Patrull viis selle poisi koju ja andis üle lapsevanematele, et ka nemad oleksid kursis juhtunuga ning saaksid oma lapsega eraldi sel teemal kõneleda. Edasi tegeleb juhtunuga noorsoopolitsei.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis kiitis lapse asjalikku tegutsemist olukorras, kus vahetut võimalust mõnelt teiselt täiskasvanult abi saada ei olnud. «Oluline ongi, et lapsed mõistaksid samamoodi väikesest peale, et vägivalda ei saa ühelgi juhul sallida.»

Hoolivuse üles näitamine, hädaabinumbril helistamine ja abi kutsumine on Naidise hinnangul kiiduväärt tegu, eriti kui seda mõistab ning julgeb teha laps ning seejuures oma algatusel.

Operatiivjuht lisas, et lapsed saavad tänapäeval õige vara mobiiltelefoni ning paljud käsitsevad neid paremini kui täiskasvanud. «Lastelt tasuks siiski pärida igaks juhuks veel kord üle, kas nad teavad, kuidas ja millistel juhtudel hädaabinumbrile helistada. Lisaks selgitada, et nad ei tohi karta hädaabinumbrile helistada, kui abi on kiiresti vaja,» rõhutas Naidis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles