Pankrotis Sangla Turvas läheb taas enampakkumisele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Sangla Turvas AS.
Pildil Sangla Turvas AS. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pankrotis Sangla Turvas AS läheb 20. aprillil taas enapakkumisele ning pankrotihaldur usub, et seekord leiab ettevõte uue omaniku.

Tartu maakohus kuulutas Sangla turbatööstuse pankroti välja möödunud aasta 13. mail. Pärast seda on pankrotihaldur Olev Kuklase püüdnud ettevõttele korduvalt enampakkumisel uut omanikku leida, aga tulutult.

20. aprillil läheb firma taas oksjonile. Kui esialgu määrati turbafirma hinnaks 5,9 miljonit eurot, siis nüüdseks on see kukkunud 3,2 miljonini.

«Kogu aeg on olnud huvilisi, aga eks oodatakse, et hind läheb veel alla. Aga tihtipeale võib lõpuks hind hoopis kõrgemaks minna,» lausus Kuklase ning oli uue enampakkumise osas optimistlik. «Ma arvan, et nüüd peaks hakkama asi minema ning selle hinnaga ostetakse see ära.

Praegu on firmas 22 töötajat. «Müüme briketti, toodame soojust. Tehas ei ole jäänud seisma ja jooksvad kulud saame ära kaetud,» lausus Kuklase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles