Suurde sigalasse jääb vaid puust siga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva Agro suures sigalas, mille väravas seisab heas vormis rõngassaba puuskulptuur, on alles alla tuhande sea. Õige pea pole enam neidki, sest ettevõte lõpetab vähemalt sügiseni seakasvatuse.
Laeva Agro suures sigalas, mille väravas seisab heas vormis rõngassaba puuskulptuur, on alles alla tuhande sea. Õige pea pole enam neidki, sest ettevõte lõpetab vähemalt sügiseni seakasvatuse. Foto: Margus Ansu

Laeva külje all asuvas suures sigalakompleksis ruigas parimatel päevadel 10 000 rõngassaba. Varsti jääb sellesse hoolitsetud välimuse ja ümbrusega sigalasse vaid üks siga, seegi kelmika näoga puuskulptuur, kindlalt kinni värava kõrval, kus on tunda kloorihaisu.

«Kohe-kohe on kõik lõppemas,» kinnitas seakasvatusega otsi kokku tõmbava Laeva Agro OÜ juht Rain Puhk. «Kuu aja pärast on siin kõik tühi, meil on jäänud alles alla tuhande sea.»

Ettevõte tõmbab seakasvatusele kriipsu peale Aafrika seakatku pärast, sest Laeva vald ja veel seitse Tartumaa omavalitsust on selle kodusigadel tuvastatud ohtliku nakkushaiguse tõttu täies tükis kõige karmimate nõuetega kolmandas piirangualas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles