Suurepärase hooaja alguse teinud Tammeka hoiab jalad maas

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka hooaja alguse edu üheks alustalaks on suurepärane meeskonnavaim.
Tammeka hooaja alguse edu üheks alustalaks on suurepärane meeskonnavaim. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammeka jätkab poolehoidjate rõõmustamist: kui reedel nüpeldati Annelinnas Sillamäe Kalevit 4:0, siis eile õhtul tehti võõrsil võitluslik 0:0 viik valitseva meistermeeskonna FC Floraga.

Täielikult amatöörmängijatest koosneva Tammeka hooaja algus on olnud tõepoolest muljetavaldav: kui välja arvata kolmandas voorus saadud 0:4 kaotus liidermeeskond FC Infonetilt, on ülejäänud matšidest teenitud kolm võitu ja kaks viiki, millega hoitakse enne täna õhtul toimuvaid ülejäänud kuuenda vooru kohtumisi tabelis koguni teist kohta.

«Eilse tulemusega võib muidugi absoluutselt rahul olla, meie jaoks oli see nagu võit,» tõdes Tammeka äärepoolkaitsja Kevin Rääbis Floraga mängust rääkides rahulolevalt. «Läksime kõrge pressiga peale, see oligi prioriteet. Teadsime, kuidas Flora tuleb, mida ja kuidas tegema peame. Kõik olid hingega asja kallal, seda oli rõõm vaadata.»

Rääbis möönis, et varakevadiselt mitte veel kõige ideaalsemas seisus muruväljak – matš toimus A. Le Coq Arenal – pärssis teatud määral Flora mängu ning neil läks palli kontrollimiseks rohkem aega, kuid lõpuks olid tingimused võrdsed ning viik valitseva meistriga maitseb tõeliselt magus.

Suurepärane meeskonnavaim

Tammeka vahva alguse ühe peamise põhjusena näeb noortekoondisessegi kuuluv Rääbis suurepärast meeskonnavaimu. «Võrreldes eelnevate hooaegadega nagu öö ja päev. Igaüks tuleb mängule teise emotsiooniga ja on tahtmist täis, tahetakse ennast tõestada ja pingutatakse täiega lõpuni,» tõstis 22-aastane osavjalg esile. Flora mängu kontekstis kiitis ta eriti vasakäärt Rasmus Tautsi, kes pidi Kevin Andresoni vigastuse tõttu nihkuma juba esimesel poolajal hoopis kaitsesse, kuid sai ka sellel positsioonil eeskujulikult hakkama.

«Vahepeal vaatasin ja imestasin, et Tauts on leidnud oma varjatud külje, ta oli väga tubli, sai  kenasti hakkama ka õhuvõitlustes, kuigi on kasvult vähe pisem. Ilusti tuli tuli toime,» tunnustas Rääbis kolm aastat nooremat kolleegi.

Oma vormist rääkides nentis Rääbis, et hooaja eel saadud vigastus vaevab teda pisut veel praegugi. «Eks vigastus natuke ikka tõmbas hoogu maha, aga olen nüüd saanud individuaalselt lisatreeninguid teha ning pole viga. Aga alati saab veel paremini,» ütles tänavu Rakvere Tarva ja Sillamäe Kalevi väravavõrku sahistanud poolkaitsja.

Treener: saime okeilt hakkama

Ka Tammeka peatreener Indrek Koser jäi eilse tulemuse ja meeskonna esitusega mõistagi rahule, kuid liigseks eufooriaks põhjust ei näinud. «Saime okeilt hakkama,» muheles Koser.

Mis on aga juhendaja arvates kõiki jalgpalliromantikuid lummava Tammeka ilusa alguse taga? Koseri sõnul ennekõike see, et enamik koosseisust on kolmandat aastat koos mängimas, mõistetakse üksteist ja saadakse aru, mida üksteiselt tahetakse. «Loomulikult teeme kõigi vastaste puhul ka kõvasti eeltööd, selles on suur roll abitreeneril Mario Hansil, kes mänge läbi töötab ja väljavõtted teeb,» tõstis Koser esile.

Indrek Koserile valmistab head meelt ka asjaolu, et duubelmeeeskond ehk Tammeka U21 on Esiliiga B-s hoidmas liidrikohta ning ta on kindel, et sealt on esile kerkimas nii mõnigi pallur, kes hakkab hooaja edenedes ka meistriliigas regulaarselt mänguaega saama. «Nad on väga teotahtelised ja võib-olla mõni kinnitab kanda ka põhikoosseisus,» ütles Koser.

Tabeliseis ei loe

Laupäeval seisab Tammekal ees võõrsilmäng Pärnu linnameeskonnaga, kes kohtub täna õhtul Nõmme Kaljuga. Hetkel on pärnakatel tabelis üks võit ja neli kaotust, millega ollakse eelviimasel ehk üheksandal koha. Seega võiks tabelile peale vaadates arvata, et favoriidiks võib pidada Tammekat, kuid ei Indrek Koser ega Kevin Rääbis ei tahtnud sellega nõustuda.

«Paberi peal võime olla favoriidid, aga kui meie saime väga hästi hakkama favoriitide ehk Sillamäe või Flora vastu, siis samuti võib saada Pärnu meie vastu,» arutles Koser.

«Oleme Pärnuga ikkagi ühe pulga peal, nad on kõvasti tööd teinud ja neil on väga kvaliteetsed mängijad. Ei asetaks favoriidikoormat meile, pigem arvan, et tuleb selline võrdne ja võitluslik mäng. Eelmisel hooajal olid kõik kõvad andmised, kord olime meie selgelt paremad, kord nemad. On oodata hästi võrdset mängu, kes selle enda kasuks suudab kallutada, ei oska arvata. Loodan muidugi, et meie,» ütles Koser.

Kevin Rääbis lisas omalt poolt, et Pärnu on alati kõva vastane olnud ning midagi kerget sellest mängust kindlasti tulemas ei ole.

«Pilvedesse ei saa hõljuma jääda, tuleb kahe jalaga maa peal olla. See et eelnevad mängud on hästi läinud ei tähenda laupäeval enam midagi, peame ikkagi realistideks jääma, pühenduma igale uuele mängule sajaprotsendiliselt ja andma endast väljakul kõik,» rõhutas Rääbis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles