Raeplatsil kogutakse toetusi vigastatud veteranidele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille märk
Sinilille märk Foto: Liis Treimann / Postimees

Neljapäeval saab Tartus alguse heategevuskampaania «Anname au!», mille käigus kogutakse toetusi Eesti vigastatud võitlejate ühingule.

Sinilill on veteranide toetussümbol, mida tutvustati esimest korda 2013. aastal ja heategevuskampaania juhatab sisse veteranipäeva tähistamise 23. aprillil. Tartu naiskodukaitse teatel on Eestis 2800 meest ja naist, kes on 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Heategevuskampaania käigus kogutakse toetusi Eesti vigastatud võitlejate ühingule, mis omakorda toetab vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi ning spordi- ja õppetegevust. Tänavu on plaanis kogutud raha eest osta taastusraviseade Pärnu haigla taastusravi- ja heaolukeskusele ning toetada Eesti füsioterapeutide liitu vigastatud veteranide abistamise koolituste korraldamisel. Samuti  toetatakse mittetulundusühingut Peaasi, mis tegeleb noorte meeste vaimse tervise parandamisega.

Kampaaniat korraldavad naiskodukaitse ja Eesti vigastatud võitlejate ühing, kes kutsuvad linnakodanikke neljapäeval, 7. aprillil kell 18 Tartu Raekoja platsile, kus antakse ürituse avalöök.

Raeplatsil astuvad üles Tartu lasteaia Sass laululapsed ja rivitantsutrupp Suureline. Samuti jagatakse naiskodukaitsjate eriretsepti järgi tehtud sooja teed. Kõikidel kohaletulijatel on võimalik soetada naiskodukaitsjatelt sinilille rinnamärk kaheeurose annetuse eest kampaania toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles