Kultuuriõhtu tutvustab Pakistani

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üritustesarjas «Kultuuriderikas Tartu» on Tartu ülikooli rahvusvahelised üliõpilased ja töötajad tutvustanud juba Indiat, Ukrainat, Lätit, Saksamaad ja Poolat. Neljapäeval, 7. aprillil toimuval viiendal kultuuriõhtul saavad huvilised tutvuda Pakistani kultuuri, kommete ning rahvariietega.

Muu hulgas saab näha dokumentaalfilmi Induse orust, pilte põnevatest kultuuri- ja loodusvaatamisväärsustest ning kes soovib, saab selga proovida ning lasta end fotole jäädvustada pakistani rahvuslikes riietes (shalwar kamees, topi, ajrak, chatrali topi, shaal, dupata).

Ülikooli pressinõuniku teatel saab samuti maitsta pakistani toitu (karahi, korma, roti, sindhi biryani, khmeer) ja chai teed.

Huvilisi võõrustavad Pakistanist pärit Tartu ülikooli töötajad ja üliõpilased koos TÜ personaliosakonna ning Tartu loodusmaja inimestega. Pakistanile pühendatud kultuuriõhtu viiakse läbi inglise keeles koos eestikeelsete selgitustega.

Eri riikidele pühendatud kultuuriõhtud on kavas oktoobrist maini ning need pakuvad võimalust põnevaks sissevaateks erinevate riikide ja kultuuripiirkondade inimeste ilmavaatesse, kommetesse, kunsti ja loodusesse.

Kultuuriõhtu algab 7. aprillil Tartu loodusmajas (Lille 10) kell 18.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles