Maaeluminister: pere on lõpuks koos

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seni üsna mitmetes Tartu linna keskel ja servades asunud põllumajanduse ja maaeluga seotud riigiasutused kolisid ühise katuse alla ning täna peeti Tähe tänava büroohoones avamispidu.

«Pere on lõpuks koos,» tõdes ministeeriumi allasutustest rääkides rahulolevalt maaeluminister ja Tartu endine linnapea Urmas Kruuse. Tema sõnul on riigiasutuste klientidel nüüd kindlasti lihtsam neid ühes kohas külastada, kuid veelgi enam – koos olemisest peaks paranema kolleegide tööst sõltuvate asutuste töö. «Olla koos, see tähendab üksteist toetada ja ka üksteiselt õppida ning seda, et keegi ei peaks tundma end üksi.»

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) kolimine jäi uue aasta algusesse, mis tõotas ministri sõnul põllumehele rasket aega. Nimelt jäi samale ajale ka erakorraliste toetuste väljamaksmine.

Mõnedel päevadel kõik telefonid tõesti ei töötanud ning e-kirjadele võis vastust oodata tavapärasest kauem, kuid kokkuvõttes tulid PRIA töötajad Kruuse hinnangul raskest ajast auga välja. Praeguseks on tänavu ette nähtud 420 miljonist põllumajandustoetustest 120 miljonit juba välja makstud.

PRIA peadirektor Jaan Kallas kinnitas, et tegelikult on uues kohas koos olla väga mõnus. «Viimased neli aastat olid töötajad linna kolmes majas laiali, kusjuures osal kabinettidel polnud aknaidki.» Nii astuti töökeskkonna kvaliteedis tema hinnangul edasi mitte üks, vaid lausa kolm pikka sammu.

«Rõõmu teeb seegi, et majas asub lasteaed,» sõnas Kallas. Nimelt sündis 4. märtsil PRIA asutamisest alates asutuse töötajate perre 1500. laps. Kallase sõnutsi käivad juba praegu mitme PRIA töötaja lapsed selles lasteaias ja tulevikus saab neid kindlasti olema rohkemgi. «See on igavesti äge, kui saad lapsega hommikul koos tööle tulla ja õhtul koju minna.»

Positiivsena tõi Kallas välja ka võimaluse samas majas asuva kooli sööklas soodsalt keha kinnitamas käia.

PRIA hakkas Tartus otsima avaramaid ruume 2014. aastal. Sama aasta sügisel tunnistati konkursi võitjaks ärimees Neinar Selile kuuluva OÜ Robin Kinnisvara  pakkumus, milles küsiti ruumide 10 aasta rendi eest koos kommunaalkuludega 6,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles