Tartu uus kaubanduskeskus ristiti Kvartaliks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uus kaubanduskeskus hakkab kandma Kvartali nime.
Tartu uus kaubanduskeskus hakkab kandma Kvartali nime. Foto: Sille Annuk

Tartu vana kaubamaja asukohale kerkivas suures kaubandus- ja vabaajakeskuses vihuvad sajad ehitusmehed hoolega tööd teha, et 21. mail toimuvaks esimeseks avamisürituseks kõik triksis-traksis oleks. Kuid väikeseks peoks oli hoone tellijal ehk TTK Kultuurikeskuse OÜ-l põhjust juba täna, sest teatavaks tehti uue keskuse nimi.

TTK juhatuse esimees Tarmo Punger rõhutas nime tutvustamisel, et maja ehitamisel on võimalikult palju püütud arvestada tartlaste arvamustega ning sel eesmärgil kuulutati möödunud aastal välja ka uue keskuse nimevõistlus.

Konkursile  saadeti umbes 600 nimepakkumist, millest sõeluti välja parimad, mida hakati järele proovima. Ometi ei jäänud TTK konkursiga selles mõttes lõpuni rahule, et lõviosa pakutud nimedest keskendus üksnes kaubanduskeskuse osale, kuid hoonel on rohkelt ka muid funktsioone ja väärtusi.

Nii jõuti kollektiivse mõttetöö tulemusel nimekujuni, mis keskuse kontseptsiooniga kõige rohkem seondub – Kvartal. Keskuse ärijuht Sigrid Piir möönis, et sõna kvartal esines konkursil mitmel puhul küll, kuid mitte eraldi, vaid nime teise, täiendava osana. «Selles mõttes keskusel üht konkreetset ristiisa või -ema ei ole,» tõdes Piir.

TTK Kultuurikeskuse OÜ juhatuse liige Kaire Krevald selgitas, et Kvartal isleloomustab kaubandus- ja vabaajakeskuse hinge ja iseloomu kõige paremini.

«Ühelt poolt haarab see enda alla ajaloolise Lõuna-Eesti kaubanduse sõlmpunkti, piirnedes Riia, Turu, Soola ja Aleksandri tänavaga, kuid teisalt koondab kvartal endasse ka kõik muud hoone funktsioonid: siin saab teha vajalikud sisseostud, tunda end mõnusalt söögikohtades ja kohvikutes,  lõõgastuda spaas, puhata hotellis, pidada konverentse ja ärikohtumisi. Samuti koonduvad siia mitmed tartlastele olulised teenindusasutused,» loetles Krevald.

Kvartali keskus avatakse mitmes jaos. 21. mail tehakse lahti 21 000 ruutmeetril laiuv kaubanduskeskus, augusti lõpus avatakse ülemistel korrustel asuvad teenindusasutused eesotsas töötukassaga ning novembris teevad oma uksed lahti  hotelli, spaa ja konverentsikeskus.

Sigrid Piir nentis, et kõik kaubanduspinnad on nüüdseks välja renditud, saada on vaid mõned väiksed büroopinnad. «Kokku on büroopinda 6000 ruutmeetrit, vaba pinda on seal veel alla 500 ruutmeetri,» andis Piir mõista, et uus keskus on osutunud erakordselt populaarseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles