Läbi jää vajunud kalamees pääses napilt uppumissurmast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi jää vajunud kalamehe päästmine Võrumaal Kurgjärvel.
Läbi jää vajunud kalamehe päästmine Võrumaal Kurgjärvel. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna hommikul Võrumaal Kurgjärvelt appihüüdeid kuulnud kohalik elanik päästis kõnega häirekeskusse kalamehe elu. Aga kui ta poleks appihüüdeid kuulnud?

Kuigi paljude veekogude kaldad on juba jääst lahti sulanud, ametkonnad manitsenud ja keelanud jääle minemast, leidub järvedel endiselt ohtralt õngitsejaid. Täna oleks Võrumaal üks kalastaja kaotanud äärepealt elu.

Häirekeskus sai väljakutse Võrumaale Utsali külla kell 9.12. Helistajaks oli Kurgjärvel ääres elav inimene, kes kuulis õues puid lõhkudes järvelt appihüüdeid. Pärast päästjatele helistamist püüdis abi kutsunu ka ise läbi jää vajunud meest laudade abil päästa, kuid enne kui ta umbes 30-40 meetrit kaldast jääaugus sipelnud kalameheni jõudis, saabusid juba päästjad.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel oli umbes veerand tundi kuni paarkümmend minutit jäävees viibinud 1965. aastal sündinud mehe seisund juba raske ning vee peal püsis ta viimaseid hetki. Üks päästjatest suundus pinnaltpäästevarustuses jääauku ja hoidis tegutsemisvõime kaotanud alajahtunud mehe pead vee peal. Samal ajal tulid teised kolleegid päästelauaga talle appi ning abivajaja tõmmati veest välja.

Kalastaja anti üle kiirabibrigaadi hoole alla ning esialgsetel andmetel läks päästmine korda ning mees jääb ellu.

Lahjunud Kurgjärvelt, sõitsid päästjad mööda ka Vaskna järvest, kus olid samuti kalamehed jää peal. Päästjad palusid neil jää pealt kaldale tulla.

Päästeamet juhib tähelepanu, et jää on kõikjal muutunud ohtlikult nõrgaks ning sellele minekut tasuks kõigiti vältida. Kõrvalisemas kohas võib veeõnnetus jääda märkamata ning inimene jääbki kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles