Muutus algab märkamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Anne ringil vedelevad ilutulestiku tühjad patareid viimasest aastavahetusest.
Pildil Anne ringil vedelevad ilutulestiku tühjad patareid viimasest aastavahetusest. Foto: Kristjan Teedema

Kevadel on loodus alasti. Niisama alasti ja halastamatult avali on ka linnad ja külad. Näha on kõik, mis on lagunenud, maha pudenenud või käest heidetud. Igaühel on valik, kas kiruda või sekkuda. Või pöörata pea, jätta märkamata.

Lõppenud nädalal oli lehes mitu teemakäsitlust, mis räägivad just nimelt märkamisest ja sekkumisest. Näiteks kolmandat kuud keset linnatänavat vedelevate ilutulestikupakettide juhtum. Keset vilka liiklusega ringristmikku said need lebada, ilma et linna tellitud tänavapuhastaja oleks neid ära viinud, ilma et mõni ametnik oleks neist tänavapuhastajale teada andnud, ilma et mõni kodanik oleks end vaevanud ametnikule teatamisega. Tartus on ju ammu aega heakorratelefon: näed probleemi, anna teada. Telefoni number on 1789.

Muidugi, väiksema prügitüki ülestõstmist ei peaks linnast hooliv kodanik paljuks pidama. Ning loomulikult on siinkohal paslik peeglisse vaadata neil, kes jaksasid raketipaki kohale kanda, kuid prügi ära viia mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles