FOTOD: tänavakunstniku uus pilt kalmistuaial püsis paar ööpäeva

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juudi kalmistu betoonaial olnud tänavakunstniku pilt on kaetud halli värviga.
Juudi kalmistu betoonaial olnud tänavakunstniku pilt on kaetud halli värviga. Foto: Raimu Hanson

Märtsi lõpul Tartu juudi kalmistu viimistlemise ootel betoonaiale Jänese ja Roosi tänava nurgal tekkinud uus šabloontrükitehnikas pilt, mille autor on tänavakunstnik Edward von Lõngus, oli seal vaatamiseks vaid paar ööpäeva. Laupäeval sai see tumehalli värvikatte.

MTÜ Tartu Juudi Kogukond esimees Ilona Smuškina ütles, et ei tea, kes pildi on üle värvinud. Et aga aed ei ole veel päris valmis, on kavas enne viimistlustöid lasta aia see osa taastada endises välimuses, puhta betoonpinnana.

Toimetusel õnnestus saada kommentaar ka Edward von Lõnguselt. Ta märkis, et on oma uuele teosele andnud nimeks «LAN-party» ja et on jäädvustanud selle eelmisel nädalal mitmele poole Tartus.

«Muu hulgas otsisin ühele pildile kohta ka ERMi uue hoone lähedusse ning värsket pirakat betoonmüüri nähes ei teadvustanud ma seda kalmistu osana,» lisas ta. «Olen ka ise nõus sellega, et on kohti, kuhu tänavakunst ei kuulu, ning oma vea mõistmisel tundsin vajadust see korrigeerida. Minu eesmärk on linnaruumi täiendada, mitte tarbetut meelehärmi tekitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles