Elektriteatris stardib kodumaiste dokfilmide kuu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. aprillil linastub Elektriteatrsi film Tartu tänavakunstnikest Edward von Lõngusest ning MinaJaLydiast. Pildil von Lõnguse teos «Kuningas on alasti».
25. aprillil linastub Elektriteatrsi film Tartu tänavakunstnikest Edward von Lõngusest ning MinaJaLydiast. Pildil von Lõnguse teos «Kuningas on alasti». Foto: Margus Ansu

4. aprillil stardib Tartu Elektriteatris kodumaiste dokumentaalfilmide kuu, mille raames linastub kuus värsket teost. Filme kommenteerivad kohapeal režissöörid, kõige uuema filmi “Kiwa. Paranoia. Nothing.” linastusel on ka peategelane ise.

4. aprillil teeb dokikuu otsa lahti Meelis Muhu film «Täna mängime sõda», mis räägib Teise maailmasõja lahinguid taaslavastavatest ajaloohuvilistest . 11. ja 12. aprillil näeb aga Manfred Vainokivi varietee pulbitsevat elu käsitlevat teost  «Punane varietee” ning väliseesti rahvuslikku dokfilmi «Vabaduste mustrid».

Kuu lõpp toob fookusesse kohalikud kunstnikud - 25. aprillil näeb Tartut läbi tänavakunstnike Edward von Lõnguse ning MinaJaLydia silmade Aleksandr Heifetsi filmis «Lõuendilinn». Samal õhtul linastub ka Jüri Shestakovi  portreefilm kunstnik Kiwast - «Kiwa. Paranoia. Nothing». Dokikuu lõpetab 26. aprillil Riho Västriku «Bonus Track», mis räägib helilooja Sven Grünbergist.

Kõigi filmide (välja arvatud  «Vabaduse mustrid») järel toimuvad vestlusringid koos režissööriga. 25. aprilli õhtul on ühtlasi kohal dokfilmi peategelane Kiwa. Rohkem infot filmide ja piletite kohta leiab Elektriteatri kodulehelt.

Elektriteater korraldab Eesti dokikuud austusavaldusena kohalikule dokfilmi loomingule teist korda. Lisaks näeb aprillis laia valikut mängufilme, muuhulgas on kavas «Kohustusliku kino» ning Austraalia filmide eriprogrammid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles