Kadunud Mati otsingud: Emajõe äärest leiti Mati jalanõud (2)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkuvad Tartus ööl vastu teisipäeva kadunuks jäänud 21-aastase Mati otsingud. Politsei- ja piirivalveameti kopter kontrollis Emajõe äärseid soisemaid alasid, politseinikud koos vabatahtlikega kontrollisid jõekaldaid ja Anne kanali äärt.

Täna hommikul pisut pärast kella 11 leiti otsingute käigus Emajõe kalda äärest Pika ja Paju tänava ristumiskoha kandis musta värvi rannajalatsid, mis võivad kuuluda Matile, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Aare Rüütel märkis, et lähisugulase kinnitusel olid Matil kadumise päeval jalas just need rannajalanõud, mis jõe äärest täna leiti. Miks lahkus Mati varakevadel kodust plätudes, ei osanud ka lähisugulane selgitada.

Hetkel politsei kinnitusel otsingud jätkuvad ning eeskätt on kontrollimisel jõeäärsed alad, jätkuvad ka otsingud paadiga jõel. Politseid aitavad ESTSAR otsingugrupi ja OPEROG otsingugrupi vabatahtlikud.

Mati otsingutega on politsei tegelenud aktiivselt alates hetkest, kui teade tema kadumisest laekus. Praeguseks on mitme päeva vältel kontrollitud seda piirkonda, kus noormeest viimati nähti, tema kodutee, igaks juhuks ka Emajõe kaldad ning seda nii maastikul liikuva inimjõu, aga näiteks ka jõel veeservasid kamminud paatide abil, selgitas politsei pressiesindaja.

Õhust on soisemad alad ja jõekaldad üle kontrollinud kopterimeeskond. Kuna teepeale jääb mitmeid mahajäetud hooneid, on ka need läbi otsitud. Suureks abiks on politseile ka vabatahtlikud.

Täna alustas politsei Mati otsingutega hommikul kella üheksa ajal, kui Emajõe peal asuti otsinguid teostama paadi abil ning läbi hakati kammima ka kanaliäärset tihedat roostikku. Kella 10 ajal liitusid otsinguga ka vabatahtlikud.

Mati lahkus Tartus oma kodust esmaspäeva, 28. märtsi õhtul kella 22 paiku. Viimati nähti teda öösel kella 2 - 3 ajal Anne kanali äärses kohvikus, kust ta pidi sõbra sõnul koju minema. Koju ta aga jõudnud pole ning tema asukoht on siiani teadmata. Lõuna prefektuuri kinnitusel näitab tema mobiiltelefoni viimane positsioneering ala, kus teda viimati nähti ehk Anne kanali ja Emajõe vahel.

Kui keegi on näinud 190 cm pikka keskmise kehaehitusega Matit, kel on seljas helesinine kapuutsiga dressipluus ning jalas tumepruunid pikad püksid ja mustad kummist rannajalatsid, siis ootavad lähedased ja politsei sellest igasugust informatsiooni.

Paralleelselt otsingutega kontakteerub politsei mehe sõpradega, et leida tema kadumisest infokilde.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles