Kunstnik tõi maailmakuulsused Tartusse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pimedal ööl võivad mõned ilma piletita nähtamatult sisse lipsata ... mõistate, Herr Bürgermeister,» 
viskas Saksamaa kantsler Angela Merkel (vasakul) nalja. Tartu linnapea Urmas Klaas ei jäänud vastust võlgu: ajas huuled prunti ja tegi nagu öökull «Uhuu!».
«Pimedal ööl võivad mõned ilma piletita nähtamatult sisse lipsata ... mõistate, Herr Bürgermeister,» viskas Saksamaa kantsler Angela Merkel (vasakul) nalja. Tartu linnapea Urmas Klaas ei jäänud vastust võlgu: ajas huuled prunti ja tegi nagu öökull «Uhuu!». Foto: Andrus Peegel

Graafik, raama­­tu- ja ajalehekunstnik Andrus Peegel avab täna kell 12 Tar­­tu raekoja saalis oma näituse «Tartus näeme ehk … ja mägi». Väljapanek koosneb fotodest ja videotest, millele kunstnik on jäädvustanud maailmakuulsuste külaskäike Emajõelinna.

Andrus Peegel  võttis ette kaheaastase kunstiprojekti, mille ajal ta sai nõusoleku mitmelt riigipealt ja silmapaistvalt poliitikult, et need külastaksid Tartut. Ta viis nad siin kokku kohalike kuulsustega ja salvestas nende nõusolekul vestlusi. Et visiidid kestsid mõnelgi puhul vaid tund-paar ja olid mitteametlikud, palusid kõrged külalised üleliigse tähelepanu vältimiseks nende külaskäik avalikustada hiljem ainult kunstiprojekti raames.

Kuigi näituse pealkiri on «Tartus näeme ehk … ja mägi», ei ole ühelgi Peegli fotol ega videol mäge. Miks siis selline pealkiri ja mida tähendavad kolm punkti? «Sellele küsimusele leiab vastuse igaüks ise, kes tuleb näitust vaatama,» ütles kunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles