ERMi ümbrus on hirmus, kuid muutub sügiseks (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone vahetus naabruses vedelevad võsas vettinud prügikuhjad ning seisab hüljatud koerakuut. Linn lubab, 
et kogu see laga saab sügiseks ära koristatud.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone vahetus naabruses vedelevad võsas vettinud prügikuhjad ning seisab hüljatud koerakuut. Linn lubab, et kogu see laga saab sügiseks ära koristatud. Foto: TPM

Eesti Rahva Muuseumi uue maja avamiseni on täna jäänud 183 päeva ja uhke hoone on juba asunud arhitektuurivõistlustelt auhindu koguma, kuid muuseumimaja ümbrus ei ole veel kaugeltki muuseumi vääriline. Võsa, prügi, varemed, pori.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski lubas eile, et sügiseks muutub kõik tundmatuseni. Töid on mitmel rindel ja suvi läbi. 

Muuseumi lähiümbruse korrastamiseks on kavandatud linnaeelarvest kuni 150 000 eurot, tööd juhivad linnavarade osakond ja linnamajanduse osakond. «Pean silmas võsa lõikamist ja territooriumi korrastamist, kaob ära plekist kaarhall, mis on muuseumi vastas. Alustame töid kevadel esimesel võimalusel,» ütles Semilarski. «See on suurejooniselt plaanis.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles