Hillar Otto memoriaal toob Tartusse üle saja võistkonna

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Santose korraldatav Hillar Otto memoriaal toob Tartusse üle saja võistkonna nii Eestist kui lähiriikidest.
FC Santose korraldatav Hillar Otto memoriaal toob Tartusse üle saja võistkonna nii Eestist kui lähiriikidest. Foto: Margus Ansu

Homme pannakse pall mängu legendaarse Tartu jalgpallitreeneri Hillar Otto mälestusturniiril, kui algavad B15 ja B14 vanuseklassi turniirid.

Meelis Eelmäe mälestusvõistlust korraldavast FC Santose klubist rääkis, et esimesel nädalavahetusel on mängimas 16 võistkonda, nooremate vanuseklasside turniiridel on aga osavõtjate ring märksa laiem ning kokku osaleb üle saja võistkonna. Lisaks Eesti klubidele on oodata külalisi Lätist, Leedust, Poolast, Valgevenest, Venemaalt ja Soomest.

Hillar Otto memoriaalvõistluse nimetust kannab turniir neljandat korda, kuid kevadist suurturniiri on Santose klubi korraldanud juba aastast 2007. Just Hillar Otto oli üks turniiri ellukutsujatest, nii nagu ta enne seda oli olnud tegev oma tippajal Eesti suurima noorteturniiri Peipsi Cup korraldamisel. Nüüdseks on Peipsi Cupist saanud Tammeka Cup, mille eestvedaja on JK Tammeka.

Meelis Eelmäe sõnul meenutavad kõik Hillar Otto õpilased teda suure lugupidamise ja tänutundega, sest Otto oli treener, kes oskas suurepärase suhtlejana õigel ajal pingeid maha võtta ning mängijaid edasi aidata – mitte üksnes läbi ränga töö, vaid ka läbi huumoriprisma.

«Just Hillar Otto oli mees, kes taastas Tartus eestikeelse jalgpalli ning teisalt on tema panus ääretult oluline ka seetõttu, et ta pani aluse Tartus jalgpalliturniiride korraldamisele,» tõstis Eelmäe esile.

Kuid kuidas varasematel turniiridel Eesti ja Tartu meeskondadel läinud on? Meelis Eelmäe sõnul jäävad tavaliselt võidukarikatest kodumaale umbes pooled ning üksjagu turniire on võitnud ka Tartu klubid Tammeka, Merkuur-Juunior ja Santos.

«Eks kodus mängimine annab suure eelise, kuid sellel turniiril ei ole niivõrd oluline mitte võit, vaid see, et kohale tuleb palju omanäolisi ja erineva stiiliga võistkondi. Nii on kõik mängud erinevad ja teevad turniiri nii meie kui välismaalaste jaoks huvitavaks. Külalised tõstavadki esile, et tulevad siia kohale, kuna turniiril pole samalaadseid vastaseid. Isegi eelmisel kevadel tuldi, kuigi Annelinna kunstmuru oli toona väga halvas seisus,» rääkis Eelmäe.

Hillar Otto memoriaali mänge peetakse kolmel nädalavahetusel. Otsa teevad homme lahti B15 ja B14 vanuseklassi võistkonnad, 7.-10. aprillini mängivad B13, B11 ja B09 poisid ning 14.-17. aprillini B12, B10 ja B08 võistkonnad. Mängupaikadeks on Annelinna kunstmurustaadion, Tamme staadioni kunstmuruväljak ning Mart Reiniku kooli kunstmuruväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles