Algab Riia tänava tunneli ja silla projekteerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänava raudteeviadukti kõrvale tulevad tunnel ja sild.
Riia tänava raudteeviadukti kõrvale tulevad tunnel ja sild. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu alustab suure kergliiklussõlme projekteerimist, hanke tulemusel on selgunud Riia tänavale raudteetammi läbiva kergliiklustunneli ja Riia tänavat ületava kergliiklussilla projekteerija.

Hanke võitis Tinter-Projekt, kes pakkus hinnaks 77 679 eurot.

Sild tuleb Vaksali tänava pikendusele ja ühendab nii kahte olulist kergliiklusteed Vaksali tänava ääres ja Riia tänava ääres.

Projekteerimine on kavas sel aastal, eesmärk on ehituseni jõuda tuleval aastal, ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. Eskiisid on joonistatud ja tutvustatud, võitja võiks neist lähtuda, oli Semilarski ootus.

Tunneli maksumuseks kavandab linn tuleva aasta eelarves 1,2 miljonit eurot ja 0,8 miljonit kergliiklussilla hinnaks.

«Sellel on märgiline tähendus,» ütles Semilarski.

Linnavalitsus kavatseb sellel aastal edasi minna ka Võidu silla kergliiklustee rajamisega turuhoone juurde. Seal on praegu sillalt mahapääs võimalik üksnes trepi kaudu.

Rajatav 100 meetri pikkune tunnel läheb maksma 49 190 eurot ning see peaks valmima suve alguseks. Tööd teeb hankel soodsaima pakkumuse esitanud OÜ Tuurmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles