Hüvasti, kompostrid!

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komposter läheb Tartu bussides peatselt ajalukku.
Komposter läheb Tartu bussides peatselt ajalukku. Foto: Margus Ansu

Täna kehtivad Tartus viimast päeva paberist bussitalongid, kuukaardid ja muud vana piletisüsteemi piletid. Homsest on käibel üksnes elektroonilised bussikaardid või bussijuhilt ostetud piletid.

Bussifirma Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste ütles, et nende ülesanne on ööl vastu homset võtta bussidest maha kõik mehaanilised kompostrid. Mis nendest saab, ei ole selge.

«Ära ei viska, esialgu paneme riiulisse, aga tõenäoliselt neid enam vaja ei lähe,» sõnas Kaljuste. Ühtekokku on Tartu bussides umbes 180 kompostrit.

«Muuseumisse saame anda selle kompostri, mis on metallkestas ja ajast-aega Tartus käibel olnud, uue aja plastkompostritel nii suurt ajalooväärtust vast ei ole,» ütles Kaljuste.

Täielikult uuele piletisüsteemile ülemineku kohta Kaljuste sõnul bussifirmale küsimusi esitatud ei ole, selle kohta on infot jagatud pikalt ja bussisõitjad ilmselt teavad. Bussides on uue piletisüsteemi info ka mitu kuud üleval olnud.

«Võib muidugi juhtuda, et mõnele tuleb homme üllatusena, et kompostreid ei ole,» ütles ta.

Pabertalongid, mis täna kasutamata jäävad, kaotavad kehtivuse ja tagasi neid ei osteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles