Matti Maimets: Zika on probleem, ning ei ole ka

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Mai­mets ütleb, et paraku tema arvamus selle kohta, kas Zika ja mikro­tsefaalia on omavahel seotud, ei loe. Loevad mängureeglid.
Matti Mai­mets ütleb, et paraku tema arvamus selle kohta, kas Zika ja mikro­tsefaalia on omavahel seotud, ei loe. Loevad mängureeglid. Foto: Margus Ansu

Zika viiruse juhtumeist on teatanud juba Soome, Norra, Venemaa, Tšehhi, Hispaania, Itaalia ning meile kaugemad riigid, nagu Hiina, Laos, Filipiinid, rääkimata Kesk- ja Lõuna-Ameerikast. Colombiast teatati hiljuti, et seal on 5000 rasedat naist, kes on Zikaga nakatunud, ning kardetakse, et peagi suureneb ka liiga väikese peaümbermõõduga ehk mikrotsefaaliaga sündinud laste arv. 

Kui Zika-uudiseid järjest sirvida, leiab nii meie kui rahvusvahelisest meediast väga vastuolulisi seisukohavõtte.

Nakkushaiguste arst Matti Maimets ütleb sissejuhatuseks otsustavalt: «Teeme ühe asja selgeks! Zika ei ole ei maailmas tervikuna ega Eestis kõige olulisem probleem. See teema on küll huvitav ja põnev, aga meditsiinis tervikuna on hoopis tähtsamaid asju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles