Raketijäänused vedelevad keset linna

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketijäänused keset ringteed.
Raketijäänused keset ringteed. Foto: Kristjan Teedema

Aastavahetusest ja ilutulestikuhooajast on möödas kolm kuud, kuid Anne tänava ringristmikul püsib mälestus pidustustest visalt, juhtis tähelepanu Sakala ajakirjanik Aivar Aotäht. Ilutulestikurakettide jäänused hakkasid talle silma veebruaris suure sulaga, märtsi lumisematel päevadel olid need jälle lume all. Teda pani imestama, et prügi koristamine tänava keskelt pole terve selle aja justkui kellegi asi olnud.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak selgitas, et tänavapuhastusfirmal tuleb koristada äärekivist äärekivini ja kord aastas kevadkoristusel ka plaaditud teeservad 40 sentimeetri ulatuses. Kevadkoristus algab lepingu järgi siis, kui ööpäevane temperatuur on plussis. Siis tuleb viis protsenti koristusalast teha ööpäevas ehk 20 päevaga peab olema kõik koristatud.

«Nõnda ei saa praegu öelda, et koristaja oleks ajaga jänni jäänud, minul on maal igal hommikul olnud öösel miinuskraadid. Kui rentsel on külmanud, siis kuivkoristus ei aita. Meil ei ole kusagil mujal peale kesklinna tellitud käsitsi koristust, mille puhul tuleb luua ja kühvliga inimene tänavale,» ütles Haak. «Ja kui masinaga ei saa, siis võibki seista seal mõnda aega, kuni puhastaja tahab tänava üle anda. See aga ei tähenda, et keegi keelaks varem ära koristada, see on küll natuke ka sisemise intelligentsuse küsimus.»

Haak ütles veel, et ilmselt oleks kiirema tulemuse andnud helistamine või sõnumi läkitamine Tartu heakorratelefonile 1789. «Mul on mõnda asja ka lihtsam ise ära koristada, panna esimesse prügikasti, kui et teha järelevalve korras,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles