Linnaraamatukogu sünnipäevanädal pakub mitmeid maiuspalu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogu.
Tartu linnaraamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnaraamatukogu saab 7. aprillil 103-aastaseks. Sel puhul toimub nii keskkogus kui ka harukogudes põnevaid üritusi. Näiteks saab lähemalt tutvuda loovkirjutamisega, tõlkija ja teoloog Kalle Kasemaa räägib Iraanist ning esitletakse Juri Lotmani autoportreede raamatut.

Linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo rääkis, et sünnipäevaürituste programm algab 5. aprillil, kui keskkogu saalis toimub NaNoWriMo loovkirjutamise õhtu. Viimase üritusena on 12. aprillil Tammelinna raamatukogus kavas kirjandus- ja muusikaõhtu «Heledusse uppumine», kus oma loomingut tutvustab kirjanik ja tõlkija Mathura ning laulab ja musitseerib Kadi Uibo.

«Soovime, et programm oleks mitmekesine, seega on meil alati kavas ka muid üritusi, mitte ainult kirjanduslikke. Oleme korraldanud näiteks filmi- ja teatriõhtuid, seekord on 8. aprillil kavas folklooriklubi Maatasa kontsert,» märkis Jahilo.

Rääkides programmi tähtsündmustest, tõi Jahilo välja 6. aprilli kohtumisõhtu geenitehnoloog Lili Milaniga, kes räägib geenitehnoloogia võimalustest meditsiinis. Palju kaasamõtlemist peaks pakkuma ka Tartus elav tõlkija ja teoloog Kalle Kasemaa, kes kõneleb 7. aprillil teemal «Mida me teame Iraanist?». Peale Iraani kirjanduse räägib Kasemaa Iraani ajaloost ja tänapäevast ning Iraani rollist Lähis-Idas.

Jahilo sõnul mõeldakse sünnipäevanädalal alati ka oma venekeelsele lugejaskonnale, tänavu tutvustab Tatjana Kuznetsova hiljuti ilmunud raamatut «Juri Lotmani autoportreed». Üritus on 9. aprillil.

Samuti on mõeldud noortele raamatusõpradele: 6. aprillil räägivad Karlova-Ropka harukontoris oma loomingust noorkirjanikud Silvia Urgas, Anett Tuisk ja Kristi Piiper, 7. aprillil toimub aga laste- ja noorteosakonnas otsimismäng «Head lasteraamatud», millele järgneb kohtumine lastekirjanik Heidi Rabaga.

Kõik sünnipäevanädala üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles