Ülikoolis tuleb suurejooneline vilistlaste kokkutulek

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool kutsub vilistlased kokku.
Tartu ülikool kutsub vilistlased kokku. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikool ootab 21. mail oma vilistlasi üle Eesti läbi aegade suurimale vilistlaste kokkutulekule «Möödaläinud ajad».

Vilistlaste kokkutulek on mõeldud kõigile, kes peavad alma materit, ülikooliaegseid sõpru ning ülikooliaega omaks ja oluliseks. See on päev täis legendaarseid õppejõude, uusi ja vanu õppehooneid, meenutusi, muusikat, sporti ja loenguid – kaetud on kõik olulised eeldused, et vilistlased tunneksid taaskord tugevat sidet oma ülikooli, kursusekaaslaste ja tuttavatega.

«Ülikooliaegne võrgustik on reeglina üks tugevamaid, mis jääb kestma ka pärast ülikooli, vilistlaspõlves. Loodan, et see päev tugevdab veel enam vilistlaste omavahelist sidet ja sidet ülikooliga ning tuletab meelde, et ootame neid ikka ja jälle tagasi,» rääkis Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm.

Kalm rõhutas, et üle-ülikooliline vilistlaste kokkutulek on hea võimalus haarata initsiatiiv ja korraldada suure ürituse sees ka kauaoodatud kursuste kokkutulekuid: «Tartu ülikooli poolt on programm – vilistlaste poolt kohaletulek.»

Aktiivse Tartu ülikooli vilistlaskogukonna ehitamiseks on loodud ka vilistlasvõrgustik utalumni.ee, kus saab taaselustada oma ülikooliaegset võrgustikku, võtta ühendust kursusekaaslastega ning tulla 21. mail üheskoos kokkutulekule.

Tartu ülikoolil on Eesti suurim vilistlaste kogukond, hinnanguliselt 70 000 vilistlast. Tunnustamaks kõiki kohale tulnud vilistlasi, kingib ülikool osalejatele Tartu ülikooli vilistlasmärgi.

Kokkutuleku pääse maksab 35 eurot, vilistlasvõrguga liitunutele 25 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles