Vanemuises saab osa rahvusvahelisest balletikoolide galast

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Ida tantsukooli 4. lennu lõpetajad
Karoli Jõelaid (vasakult), Külli Reinkubjas, Laureen Laar, Ellinor
Piirimäe ja Triin Mutli.
Pildil Ida tantsukooli 4. lennu lõpetajad Karoli Jõelaid (vasakult), Külli Reinkubjas, Laureen Laar, Ellinor Piirimäe ja Triin Mutli. Foto: Ida tantsukool

Ida tantsukooli lõpetab neljas lend. Selle tähistamiseks korraldab MTÜ Arabesk homme Vanemuise teatri suures majas balletikoolide rahvusvahelise gala «Unistuse lend».

Kavas on variatsioonid klassikalistest ballettidest, neoklassika ning nüüdisaegse, modern- ja karaktertantsu numbrid Ida tantsukooli lõpetajate, õpilaste ja külaliskoolide esituses. Etenduvad pas de deux' balletist «Pariisi leek» ja pas de trois' balletist «Luikede järv», koostöös Riia koreograafiakooliga grand pas' balletist «Paquita» ning C. Saint-Sainsi «Surev luik».

Tantsukooli lõpetajate seas on mitu rahvusvaheliste balletikonkursside laureaati. Nende hulgas on ka tartlanna Laureen Laar, kes võitis hiljuti Rootsis juunioride kategoorias esikoha Põhjamaade ja Balti riikide balletikonkursil NBBC.

Külalistena võtavad homsest galast osa Tallinna balletikool, Riia koreograafiakool, Helsingi tantsukool, Oslo balletiakadeemia ja Vanemuise teatri balletiartist.

Balletigala «Unistuse lend» leiab aset Vanemuise teatri suures majas 30. märtsil algusega kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles