Haaslava rahvaarv kasvab jõudsalt

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaslava valla elanike arv ületas esmakordselt 2000 piiri.
Haaslava valla elanike arv ületas esmakordselt 2000 piiri. Foto: Artur Kuus

Haaslava valla elanike arv ületas sel nädalal 2000 piiri. Üldse on Haaslava elanike arv tõusnud sel sajandil 15,4% ehk 267 elaniku võrra.

Valla 2000. elanik, Haaslava külla maja ehitav Kirke Sonn rääkis, et valda registreerumise otsusele aitasid kaasa head vallateenused. «Haaslava vallas on meile olulised vallateenused tasemel. Näiteks lumi on alati lükatud ja palju kiidetakse kohalikku lasteaeda ning põhikooli,» tõstis Sonn esile. «Kuna me niikuinii ehitame maja ja plaanime poole aasta pärast sisse kolida, vaatame juba kohe siinse lasteaia poole,» lisas ta.

Haaslava vallavanema Priit Lombi sõnul teeb vald endast kõik oleneva, et elanike arv stabiilselt kasvaks ja head teenused oleks tagatud.

«Sel aastal plaanime investeerida ligi pool miljonit eurot Aardla küla ühisveevärki- ja kanalisatsiooni, laiendame lasteaeda ja laste võimalusi õpikeskkonna parandamise näol, lisaks plaanime järgmisel aastal Sillaotsa koolimajale juurdeehitist,» sõnas Lomp ning lisas: «Valminud on ka Kurepalu-Aardlapalu kergliiklustee projekt, mille realiseerimisele oleme lähiajal samuti väga lähedal.»

Eeldatavalt soodustab elanike arvu kasvu ka sünnitoetuse suurenemine. 1. aprillil 2016 tõuseb Haaslava vallas sünnitoetus seniselt 500 eurolt 650 eurole. Võimalus on taotleda ka huvihariduse ja huvi- ja sporditegevuse toetust 150 eurot lapse kohta aastas.

Haaslava vald asub Tartumaa lõunaosas Tartust kagus. Haaslava valla suurim asula on Roiu alevik ning halduskeskus Kurepalu küla. Vallas asuvad Sillaotsa kool üle 110 õpilasega ning Sillaotsa kooli lasteaed. Haaslava vallas asuvad näiteks Vooremäe terviserajad, Lange motokeskus ja Eesti lennundusmuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles