Täna räägitakse Tähtvere naistekeskuses lastega seotud vägivallast

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehekülg Juhani Püttsepa ka Jarõna Ilo raamatust.
Lehekülg Juhani Püttsepa ka Jarõna Ilo raamatust. Foto: Aime Jõgi

Tähtvere naistekeskuses on 31. märtsil avatud uste päev, kuhu on oodatud pedagoogid ja lapsevanemad ning kõik need inimesed, kes oma elus või töös võivad või on kokku puutunud lastevastase lähisuhtevägivallaga.

Päev algab kell 12.30, mil esimesena saavad sõna Juhani Püttsepp ja kunstnik Jarõna Ilo, kes üllitasid umbes aasta tagasi raamatu «Lugu väikesest tammepuust, vihast ja varesest».

Selles raamatus on lugu tüdrukust, kes kardab oma isa märatsemishooge, tema väikesel käsivarrel on verevalum ning ta tunneb end süüdi vanemate tülis. Tüdrukukese ainus sõber on hall vares, kellega ta ajab juttu läbi aknaklaasi.

Raamatu on välja andnud Tähtvere avatud naistekeskus ning teos sündis lastepsühhiaatri Anne Daniel-Karlseni soovitusel ja nõul.

Seda väikest teost ei ole võimalik kauplustest osta, aga kõigile, kes soovivad, saavad avatud uste päeval raamatu kingitusena kaasa võtta.

Ka on raamatu väljaandmisega seotud meeskond käinud vahepealsel ajal Eesti koolides seda tutvustamas ning koos laste ja õpetajatega vestlusringe pidamas, ning neistki muljetest tehakse tol päeval kokkuvõtteid.

Tartu ülikooli teadur Kadri Soo alustab oma ettekannet aga kell 13.45 ning tema räägib laste õnnelikkusest ja eluga rahulolust Eestis ja Euroopas laiemalt.

Kell 14.15 juhib Tähtvere naistekeskuse sotsiaalpedagoog Lea Voltri vestlusringi, kus praktiliste näidete, rollimängude ja arutelude varal saab vastuseid küsimustele, kuidas räägida lastega vägivallast.

Päeva lõpul leiab aset maaliteraapia töötuba «Värvidega valu vastu», mida juhendab kunstnik ja maaliõpetaja Jarõna Ilo.

31. märtsil on naistekeskuses avatud ka heategevuslik kohvik, mille tulu läheb emade ja laste suvelaagri toetuseks.

Tähtvere avatud naistekeskus ongi niisugune paik, mis pakub lähisuhtevägivalla ohvriks saanud naistele psühholoogilist kriisiabi, õigusabi ja sotsiaalnõustamist ning vajaduse korral varjupaigateenust.

Selle kõrval ei ole naistekeskus ära unustatud, et abi ja nõustamist vajavad ka lapsed. Keskuse esindaja Pille Rives on veendunud, et kui ema on ohver, siis on ohver paratamatult ka laps.

31. märtsil avatud uste päeval osalemisest paluvad korraldajad teavitada e-posti aadressil naistekeskus@gmail.com, kuna kohtade arv on piiratud.

Copy
Tagasi üles