Küüni tänava linnupeleti lööb juulini lärmi Vabaduse pargis

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnupeleti.
Linnupeleti. Foto: Kristjan Teedema

Pidevalt mööda Küüni tänavat kõndivad kodanikud on pannud tähele, et kaks aastat tagasi Kaubahoovi parki paigutatud linnupeleti on mingil põhjusel vakka jäänud. Milles asi?

Tartu linnavalitsuse linnapuhastuse peaspetsialist Mart Lukason selgitas, et peletit pole kuulda sel lihtsal põhjusel, et see on viidud Laia tänava ja Vabaduse puiestee nurgale.

«Küüni tänaval hakkide ja vareste pesi ei ole, kuid Vabaduse pargis on neid hulgim,» selgitas Lukason ja lisas, et Küüni tänava peleti viidi Vabaduse parki ka möödunud aastal.

Nii ongi linna kolmest linnupeletist hetkel kaks töös Vabaduse pargis, üks kohutab linde aga Ülejõe pargis. Lukasoni kinnitusel tuuakse peleti Küüni tänavale tagasi juulis pärast pesitsusperioodi lõppu.

Linnupeletid seati Tartusse üles 2014. aastal. Neist iga kindla ajavahemiku tagant kostev kisa jääb vahemikku 42–46 detsibelli. «Ega nad liikuvat inimest ei häiri. Kui sinna alla just istuma või seisma jääd, siis on teine asi,» rääkis Lukason kaks aastat tagasi Tartu Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles