Tartu keskerakondlased Savisaare-avaldust ei plaani

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must
Aadu Must Foto: Margus Ansu

Kuigi mitmed Keskerakonna piirkonnad on võtnud Edgar Savisaare rahastamisskandaali küsimuses seisukoha, ei plaani partei Tartu piirkonna sel nädalal kogunev juhatus sama, kuigi kavas on arutada tõenäoliselt ka kujunenud olukorda.

«Mingit avalduse mustandit ega teksti meil hetkel ei ole,» ütles Tartu linnavolikogu esimees, Keskerakonna Tartu piirkonna juht Aadu Must ERR Uudistele.

Tema sõnul oli Savisaare-vastast skandaali oodata ning temani jõudnud info kohaselt on jutt käinud eelkõige kirikute rahastamisest.

Küsimusele, kas kõrgel ametnikul pole ebakohane isegi vaid kiriku jaoks välismaalt raha küsida, vastas Must, et kirikutele rahaküsimisi on olnud suhteliselt palju ning üheski Euroopa riigis ei peeta kirikut julgeolekuriskiks.

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus tegi Savisaare toetuseks avalduse 22. detsembril ja Pärnu piirkonna juhatus päev hiljem. Saaremaa piirkonna juhatus soovitas aga eile Savisaarel rahastamisskandaali tõttu kohtusse pöörduda ning seniks parteijuhtimisest taanduda.

Sotsiaaldemokraatide juht Sven Mikser juhtis eile tähelepanu, et Tartus on Reformierakond jätkuvalt koalitsioonis Keskerakonnaga, kuigi kritiseerib Tallinnas sotside samasugust koalitsiooni. Sotsid vormistasid eile Tallinna koalitsioonist väljaastumise.

Aadu Must on Edgar Savisaare pikaaegne sõber ja kunagine pinginaaber, samuti partei juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles