Tehnikaülikooli Tartu kolledži matemaatika sisseastumiskatse toimub juba sel nädalal

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ tartu kolledži direktor Lembit Nei.
TTÜ tartu kolledži direktor Lembit Nei. Foto: Margus Ansu

2. aprilli toimub TTÜ Tartu kolledžis matemaatika sisseastumiskatse. Katse tulemusega saab kandideerida kõigile tehnikaülikooli matemaatika riigieksami tulemust nõudvatele erialadele.

TTÜ Tartu kolledži direktor professor Lembit Nei selgitas, et esimest korda viidi kevadine matemaatikakatse läbi eelmisel aastal ning ettevõtmine oli edukas. Tehnikaülikooli sisseastumisel võetakse arvesse parim tulemus, olgu selleks siis riigieksami või TTÜ matemaatikakatse tulemus.

«Eelmise aasta sisseastumiskatse näitas abituriendile, kui kaugele ta matemaatika riigieksamiks valmistumisel on jõudnud ja millised on tema võimalused TTÜs,» rääkis Nei. Ta lisas, et kes soovib veelgi enam riske maandada, saab teha matemaatikakatset ka juunikuus, siis aga juba tehnikaülikooli Mustamäe linnakus.

Lembit Nei sõnul on katse hädavajalik neile, kes on gümnaasiumi lõpetanud matemaatika riigieksami sooritamata, kuid kes on valinud TTÜ eriala, kus see on sisseastumiseks vajalik.

Miks aga teha matemaatikakatset juba nüüd ja Tartus? «Lõunaeestlastele on see kindlasti mugavam, Tartu on lähemal kui Tallinn. Ka on meie tudengitest suur osa pärit Lõuna- ja Kesk-Eestist. Eriti arvukalt on lisaks põlistele tartlastele esindatud Võru, Valga ja Nõo gümnaasiumide vilistlased,» märkis Nei.

TTÜ Tartu kolledžis saab esimeses astmes õppida kolmel erialal. Nendeks on tööstus- ja tsiviilehitus (viieaastane inseneriõpe, mille lõpetamisel saab magistrikraadi), keskkonnajuhtimine (bakalaureuseõpe, millele järgneb tööstusökoloogia magistriprogramm) ja möödunud aastast uue erialanana ja noorte hulgas populaarseks osutunud küberfüüsikaline süsteemitehnika (nelja-aastane rakenduskõrgharidusõpe).

TTÜ Tartu kolledži ehitusinseneridelt ja küberfüüsikutelt nõutakse laia matemaatika riigieksami sooritamist vähemalt 50 punktile, keskkonnajuhid peavad saama 50 punkti kitsas matemaatikas või 34 punkti laias matemaatikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles