Supilinnas põhjustas põlengu ohutusnõuete jäme rikkumine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. märtsi õhtul põles Supilinnas Oa tänaval ühes kortermajas pööning.
26. märtsi õhtul põles Supilinnas Oa tänaval ühes kortermajas pööning. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva hilisõhtul Tartus Oa tänaval elumaja pööningult alguse saanud tulekahju põhjustas ohutusnõuete rikkumine, kinnitas Lõuna päästekeskus oma teates.

Väljakutse Oa tänava puidust elumajja saabus 26. märtsil kell 21.34. Põles panipaik, kust tuli levis ka pööningule. Päästjad tegid pööningule sisenemiseks ja tulekolletele ligipääsuks maja otsakelba sisse augu ning kustutasid põleng kell 23.03.

Päästekeskuse menetlusinspektor Kaido Voor selgitas, et tulekahju põhjustas kilekotiga panipaika pandud jahtumata tuhk. «Koldest võetud tuhka ei tohi mingil juhul panna süttivast materjalist anumasse või, veel hullem, kilekotti!» manitses Voor. Maja päästis tema hinnangul üksnes põlengu kiire avastamine ja päästjate oskuslik tegutsemine. Ühtlasi on alustatud tuleohutusnõudeid eiranud isiku suhtes väärteomenetlust, millega määratakse rahaline karistus, kinnitas Voor.

«Koldest võetud tuhk tuleb alati panna metallist või muust mittesüttivast materjalist anumasse ning viia hoonest välja, kus see enne ära viskamist vähemalt ööpäeva ohutult jahtuda saaks. Ahjus võivad tuhasse peitunud söed hõõguda isegi kuni nädala.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles