Tartu aasta teo tiitli võitis ülekaalukalt kopsusiirdamine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu aasta tegu 2010 on kopsusiirdamine doktor Tanel Laisaare juhtimisel. Pildil Urmas Kruuse ja Tanel Laisaar.
Tartu aasta tegu 2010 on kopsusiirdamine doktor Tanel Laisaare juhtimisel. Pildil Urmas Kruuse ja Tanel Laisaar. Foto: Sille Annuk

Täna keskpäeval kuulutati Tartu raekojas välja tänavune aasta tegu, milleks linlased valisid dr Tanel Laisaare eestvedamisel läbi viidud kopsusiirdamise Tartu Ülikooli kliinikumis.


Tartu linnavalitsuse ja ajalehe Postimees ühisel konkursil hääletasid tartlased lõppeva aasta suurimaks teoks kopsusiirdamise Tartu Ülikooli kliinikumis. Konkursi võitja sai auhinnaks Kalli Seina klaasskulptuuri.

Ülejäänud kümme äramärgitud tegu on:

Hiie kooli rekonstrueeritud õpilaskodu;
Ihaste kergliiklustee;
Kunstikooli uus hoone;
Kutsehariduskeskuse renoveeritud õpilaskodu;
Küüni tänava uus ilme;
Rasmus Haugasmägi teine koht veemoto MMil;
Rekonstrueeritud Emajõe tänav, kaldakindlustused ja vahtraallee;
Teatri Kodu;
Toidupank;
Väärikate ülikool.

Kokku anti aasta teo valimisel 3788 häält nii Tartu linna kui ka Postimehe veebilehel ja ajalehetalgonge välja lõigates ja toimetusele saates.

Kõik need teod said täna raekoja saalis linnavalitsuse ja Postimehe ühise aukirja ning Tartu linnavalitsuse ja kirjastuse Ilmamaa poolt ühiselt välja antud raamatu «Kõne Tartu linnast».

Tartu linna ja ajalehe Postimees koostöös anti seekord aasta teo tiitel välja juba 13. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles