Rongireisijad peavad arvestama väikese bussisõiduga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeviti,neljapäeviti ja laupäeviti peavad rongireisijad arvestama sellega, et osa teest tuleb läbida bussis.
Teisipäeviti,neljapäeviti ja laupäeviti peavad rongireisijad arvestama sellega, et osa teest tuleb läbida bussis. Foto: Margus Ansu

Elron annab teada, et kuna 5. aprillist jätkatakse Tapa-Tartu raudteelõigu kapitaalremonti Kaarepere jaama ja Kärkna-Tartu jaamavahe rekonstrueerimisega, siis asendatakse tesipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti kell 13-21 sõitvad rongid Tabivere–Tartu lõigul bussidega.

«Koostöös Tartu linnaga leidsime reisijate jaoks senisest mugavama lahenduse,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Tänavu on Elroni asendusbussidel Tartu linnas kolm peatust: Salvesti bussipeatuses Jõhvi-Tartu-Valga maanteel, südalinnas Hansakeskuse/Kaubamaja bussipeatuses ning Tartu vaksali ees. Asendusbusside peatuste asukohad on ka märgistatud.

Asendusbussidega sõites on võimalik kaasa võtta lapsevankreid, neid saab paigutada kokkupanduna bussi all olevasse pagasiruumi. Bussis on lubatud vedada puuriga väikeloomi, ent omanik peab arvestama võimalusega, et kui bussis on kõik istekohad täis, peab ta puuri loomaga sülle võtma. «Bussi ei saa võtta suuri koeri ning ka jalgratastega reisijatel palume valida reis, mida teenindab täies ulatuses rong,» lisas Kongo. «Loodame kõigi mõistvale suhtumisele ning pakume omalt poolt nendele väljumistele soodsamaid hindu.”

Elroni rongireise asendavate busside peatused Tartu linnas: 

•    Bussipeatus Raudteejaam Vaksali tänaval raudteejaama ees

•    Bussipeatus Salvesti Jõhvi-Tartu-Valga maanteel

•    Bussipeatused Hansakeskuse (Tartust väljuvate reiside puhul) / 
Kaubamaja (Tartusse saabuvate reiside puhul)

Alates 5. aprillist alustab taristuomanik AS Eesti Raudtee remonte Tapa-Tartu raudteelõigul Kaarepere jaama ja Kärkna-Tartu jaamavahe rekonstrueerimisega. Jätkub eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad, liiprid), vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ja remonditakse ülesõidukohad (katte vahetus, tõkkepuud). 

Kõiki raudtee remondiga kaasnevaid muudatusi planeerib Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täielikult.

Kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega. Esmajärjekorras asendatakse rongireisid bussidega Tabivere-Tartu ning Jõgeva-Tartu lõikudel. Raudtee remont võimaldab lühemaid sõiduaegu tulevikus.

Rongisõitu planeerides palub Elron jälgida aktuaalset infot kodulehelt (www.elron.ee) ja infostendidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles