Otepää-Tartu jooksumaratoni võitis Valmar Sisask

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää-Tartu 43. jooksumaratoni start.
Otepää-Tartu 43. jooksumaratoni start. Foto: Mati Kalve

Laupäeval peetud Otepää-Tartu jooksumaratoni parimad olid Valmar Sisask ja naistest Kätlin Aasmaa.

Korraldaja Tiit Tali kinnitusel pakkus hooaja esimene täispikk maraton jooksjatele nii jääd kui pori aga ka kuiva joostavat asfalti. Rekordaegade lähedale erinevas seisundis rajakate joosta ei võimaldanud. Üldiselt olid olud head ja katkestama pidi vaid üks osaleja, rääkis Tali.

Kokku läks maratonirajale 53 jooksusõpra. Veel 42 lõi kaasa poolmaratonil Pangodist Tartusse. Poolmaratoni läbisid kepikõnniga kolm spordihuvilist.

Võitja Valmar Sisask läbis 42 195 meetrit pika distantsi ajaga 3:10:18. Talle järgnesid Rait Pallo (3:12:00) ja Peeter Kand (3:17:26). Naiste parim oli Kätlin Aasmaa ajaga 3:33:42.

Poolmaratonis jooksis väga korraliku aja välja Olari Orm, kes võitis selle distantsi ülekaalukalt ajaga 1:14:52. Talle järgnesid Pärtel Piirimäe (1:23:01) ja Jolanta Liepina (1:23:14), kes oli parim naiste arvestuses.

Pilte Otepää-Tartu 43. jooksumaratonist saab näha siit.

Eesti vanimat maratoni korraldati järjepanu 43. korda. Rajarekord kuulub Aare Kuumale ajaga 2:27:57. Kõigil peetud maratonidel on kaasa löönud elvalane Matti Silber, kes sel korral läbis distantsi ajaga 5:38:56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles