Linastub filme fäärlastest maoorideni

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul linastuv «Arhipelaag» heidab pilgu Fääri saarte elanike ellu, mis on tihedasti seotud verise vaalapüügiga.
Täna õhtul linastuv «Arhipelaag» heidab pilgu Fääri saarte elanike ellu, mis on tihedasti seotud verise vaalapüügiga. Foto: Kaader filmist

Tartu Elektriteatris hakkasid eile huugama projektorid, et kuvada järjekordsel Maailmafilmi festivalil nädalaga kahes kinosaalis vaatajate ette üle 50 dokfilmi. Festivali direktor Pille Runnel juhtis tähelepanu programmi kolmele alateemale.

Esimene neist, «Kulinaarne kino» oli vaatajate ees eile. Tänane päev toob festivali ka­­vas­­se visuaalse antropoloo­­gia programmi, kus saavad kokku akadeemilised uurijad ja filmitegijad. «See on juba saanud traditsiooniks, et koguneda ja arutleda, kuidas toetab filmitegemine uurimistegevust,» lisas ta.

Läbi nädala jooksevad filmid teemaringist «Perekond ja iseseisvuse piirid», milles on väga erinevaid lugusid peredest nii lääne ühiskonnas kui ka kaugemates maanurkades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles