Piltuudis: kanad pääsevad munadepühaks õue

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle pika aja õue pääsenud kana tervitab kevadet.
Üle pika aja õue pääsenud kana tervitab kevadet. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vara valla Käärdi talu noor kanake tegi munadepüha eel oma tööd nii tublilt, et pääses üle pika aja kanalast õue värsket õhku hingama ja varbaid soojendama.

Kuigi oma nooruse tõttu pole kana – pererahvas kutsub teda tedre meenutava sulestiku tõttu Tedreks – helepruuni koorega munad veel kuigi suured, on ta igal hommikul oma kanakohuse kenasti täitnud ning sestap saigi ta võimaluse kanaaias pisut ringi jalutada. Kui esiti tundus Teder pisut kohmetunud, kadus peagi ujedus ning lind hakkas usinalt siblima.

Käärdi talus on kümmekond kana ja uhke kukk. Et ka teised kaagutajad on olnud tublid munejad, pole pererahval pühade ajal munapuudust karta, neid peaks jätkuma nii endale värvimiseks-koksimiseks kui ka külalistele jagamiseks.

Kuigi pühade eel pääses Käärdil värske õhu kätte vaid üks kana, saavad pühade ajal loodetavasti talu teisedki sulelised päikesevanni võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles