Ülikoolid lõid uksed ühekorraga lahti

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina ühisgümnaasiumi viimase klassi õpilane Vallo Vaherpuu osales Tartu tervishoiukõrgkoolis veregrupi määramise töötoas. Selleks pidi puhastama oma sõrme, tegema sinna spetsiaalse vahendiga väikse torkehaava ja tilgutama siis verd plast­­alusele, veri segati vajalike vedelikega, seejärel sai teada veregrupi ja reesusfaktori.
Räpina ühisgümnaasiumi viimase klassi õpilane Vallo Vaherpuu osales Tartu tervishoiukõrgkoolis veregrupi määramise töötoas. Selleks pidi puhastama oma sõrme, tegema sinna spetsiaalse vahendiga väikse torkehaava ja tilgutama siis verd plast­­alusele, veri segati vajalike vedelikega, seejärel sai teada veregrupi ja reesusfaktori. Foto: Sille Annuk

Tartu tervishoiukõrgkooli olustikuga tuli tutvuma Räpina noormees Vallo Vaherpuu (19), kes hakkab lõpetama Räpina ühisgümnaasiumi. 

Kuigi avatud uste päevad toimusid veel mitmes koolis, veetis Vaherpuu terve päeva just selles majas. Mujale polnud vajadust minna, sest ta teadis täpselt, et tahab saada just füsioterapeudiks. «Päev algas kell 11 füsioterapeudi loenguga, siis uurisime, vaatasime rakubioloogiat,» rääkis noormees.

Pärast veregrupi määramise töötuba, kus Vaherpuu pärastlõunal viibis, läks ta edasi teise füsioterapeudi loengusse, kus pidi olema ka praktiline osa. Põhjusi, miks gümnaasiumilõpetaja tahab kõrgkoolis just füsioterapeudiks õppida, on mitmeid. «See meeldib mulle ja pealegi on Eestis neid vaja, sest rahvastik vananeb ja abivajajaid tekib üha juurde,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles