Maanteeamet katsetas Tartus mobiilset kiiruskaamerat (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval katsetas Alarmteci tehnik mobiilset kiiruskaamerat Tartus Jaama tänaval. Uudset aparaati käisid vaatamas ka maanteeameti Tartumaa liikluskorraldaja 
Andrus Prükk (paremal) ning Tartu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalitusest Ove Saar.
Eile keskpäeval katsetas Alarmteci tehnik mobiilset kiiruskaamerat Tartus Jaama tänaval. Uudset aparaati käisid vaatamas ka maanteeameti Tartumaa liikluskorraldaja Andrus Prükk (paremal) ning Tartu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalitusest Ove Saar. Foto: Margus Ansu

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna projektijuhi Siim Vaikmaa sõnul oli eilne katsetus Tartu linnas juba kolmas. Varem on kaamerat katsetatud 8. märtsil Turu ja 9. märtsil Tähe tänaval.

Turu tänaval mõõtis kaamera veidi üle nelja tunniga 2649 sõidukit, millest ületas kiirust 145. Tähe tänaval olid vastavad arvud 626 ja 45. Mõlemas kohas oli lubatud sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis ning kiiruskaamera sekkumiskünnis 57 kilomeetrit tunnis. «See on sama, mis statsionaarsetel kiiruskaameratel,» selgitas Vaikmaa.

Kokku esitas politsei maanteeametile kiiruskaamera katsetusteks nimekirja 150 kohaga. Näiteks üleeile töötas kaamera Tartu-Jõgeva maantee 32. kilomeetril ning eile kasutati seda veel ka Võru ja Otepää maanteel. Vaikmaa sõnul oli umbes 70 protsenti planeeritud mõõtmistest eilseks tehtud. Veebruari alguses alanud prooviperiood lõppeb aprillis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles