Aadu Must siiski andis aukohtule aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must.
Aadu Must. Foto: Sille Annuk

Kuigi hiljuti Keskerakonna Tartu juhiks tagasi valitud Aadu Must ei teadnud veel täna hommikulgi, et on kutsutud erakonna aukohtule aru andma, siis oma sammud tal sinna ikkagi seada tuli.

Teisipäeva ennelõunal aukohtus selgitusi andnud Must ütles pärastlõunal BNS-ile, et kell 15 alanud erakonna juhatuse istungil ei tule ilmselt jutuks aukohtus arutatud tema ja Repsi küsimus.

«Mina ja Reps andsime oma selgitused ja aukohus jäi asja arutama,» ütles Must. «Usun, et väljaviskamisteni asjad ei saa minna, sest ma nägin Repsi seletusi, mis olid asjalikud, aga talle esitatud süüdistus on osaliselt kompileeritud ja survestatud.»

Musta arvamuse kohaselt ei tule juhatuses tema ega Repsi personaalküsimus jutukski, sest päevakorras seda pole. «Kui oleks asi nii karm, et oleks väljaviskamised, siis need teemad tuleks üles. Päevakorras on küll punkt «liikmeskonnas», mille alla käivad nii uued liikmed kui väljaarvamised,» rääkis Must.

«Aukohtu liikmed on väga erinevad, seal on tegelikult selline mõnus läbilõige erakonnast, see pole üks klann või sõpruskond,» rääkis Must. «Minu arusaamise kohaselt oleks aukohtu liikmetel iseendale väljaviskamisega päädivat otsust ülimalt raske seletada. Enda südametunnistusele ei suuda nad seda ära seletada ja seetõttu ma arvan, et juhatusele ei tule sellekohast aukohtu esildist.»

Täiendatud kell 16.45! Aadu Must kinnitas Tartu Postimehele, et päevakorrapunktid, mida aukohus temaga seoses arutas, puudutasid tema väljaütlemisi meedias ning väidetavat vägivaldset käitumist erakonnakaaslasega. Viimase süüdistuse naeris Must sõna otseses mõttes välja.

«No kuidas sa käitud vägivaldselt inimesega, kellele pole sa lähemal kui kaks ja pool meetrit?! Ja kui ükski kõrvalviibija raamatukogu fuajees ei pööra pilkugi teie poole – no mis paganama jutud ... Aga see selleks,» muutus Must emotsionaalseks.

Ta lisas, et ilmselt oli tegemist mingi emotsionaalse avaldusega ja tekkinud mingitest muudest kirgedest, nagu vahel juhtub.

«Ma loodan, et aukohtu esimees oli jätnud mulle kutse saatmata just selle pärast, et nad arvasid, et võib-olla nad ikkagi ei pea seda menetlema hakkama. Võib-olla olin ülipüüdlik, püüdes neile olla nii kättesaadav kui vaja,» andis Aadu Must ühtlasi mõista, et aukohtusse läks ta ikkagi omal initsiatiivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles