Põlva riigigümnaasiumile pandi nurgakivi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva riigigümnaasiumi ehitus. Nurgakivipanek 22. märtsil 2016.
Põlva riigigümnaasiumi ehitus. Nurgakivipanek 22. märtsil 2016. Foto: RKAS

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, Põlva vallavanem Georg Pelisaar ja Põlva gümnaasiumi direktor Alo Savi asetasid täna pidulikult nurgakivi Põlva gümnaasiumi tulevasele õppehoonele, mis valmib selle aasta lõpus.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tellimusel rajab OÜ Ehitus5ECO Põlvasse 1963. aastal valminud internaadihoone asemele üle 2 300 ruutmeetri suuruse gümnaasiumihoone, vahendas Riigi Kinnisvara ASi teade. Ehitamisel pööratakse erilist tähelepanu nüüdisaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele.

Minister Jürgen Ligi märkis pressiesindaja vahendusel, et uue gümnaasiumi valmimisega Põlvas saab riigigümnaasiumidega kaetud kogu Lõuna-Eesti.

Hoone projekteerinud AS Resand kaasas töödesse Saksa arhitektuuribüroo ArchitekturWerkstatt Vallentin arhitekti Gernot Vallentini, kellel on suured kogemused moodsate energiasäästlike koolide ja lasteaedade projekteerimisel. Vallentin on maailmas esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt ja teda on tunnustatud innovaatiliste ideede rakendamise ja heade näidete loomise eest Saksamaa riikliku teenetemärgiga. Gümnaasiumihoone arhitekt on Pille Pärn.

RKASi juhatuse esimehe Urmas Somelari sõnul on Põlvasse rajatava gümnaasiumhoone  Eesti mõistes unikaalne arendusprojekt, millest saadav kogemus võib saada määravaks avalike hoonete tulevikulahenduste väljatöötamisel. «Me soovime luua maksimaalselt energiatõhusa koolimaja, mille kasutusandmete pealt saadav tagasiside annab väärtusliku teadmise sellest, millised energiasäästu taotlevad elemendid annavad Eesti tingimustes meile reaalselt soovitud tulemuse,» selgitas Somelar.

Haridus- ja teadusministeerium ning RKAS on sõlminud koostööleppe, mille kohaselt gümnaasiumihoone rajamist juhib RKAS, kes viib sealhulgas läbi kõik vajalikud riigihanked. Hoone ehitustööde maksumus on 3,08 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Töid rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles