Hobipruul teeb murust ja vahtramahlastki õlut

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Degusteerimisõhtu edenedes vooris huvilisi aina juurde. Pildil mekitakse Tedre pruulikoja toodangut.
Degusteerimisõhtu edenedes vooris huvilisi aina juurde. Pildil mekitakse Tedre pruulikoja toodangut. Foto: Sille Annuk

Degusteerimise korraldaja, Tartus Rüütli tänaval Gambrinuse õllepoodi pidav Karmo Tüür rääkis, et see oli juba kaheksas või üheksas suuremale seltskonnale mõeldud õllemekkimine. Lisaks saavad pruulmeistrid korra kuus ka isekeskis kokku, et üksteise pruulitut proovida ja suhelda.

Tüüri sõnul saab rääkida kogu Eestit tabanud koduse õllepruulimise vaimustusest ning hinnanguliselt on hobipruule meil lausa tuhandeid.

«Neid kõiki iseloomustavaks jooneks on see, et tehakse hästi maitseküllaseid jooke. Eksperimenteeritakse, tehakse õlut, mis endale meeldib. Pruulimise juures on peamine mängulõbu ning nii tehakse võimsaid, mõnikord ka täiesti lollakaid maitseid,» muigas Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles