Vaheaeg pani nobedad näpud meisterdama

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Külli Valk näitas vendadele Paul (vasakul) ja Villem Piirimäele, kuidas paberitükke punudes valmib korv.
Õpetaja Külli Valk näitas vendadele Paul (vasakul) ja Villem Piirimäele, kuidas paberitükke punudes valmib korv. Foto: Sille Annuk

Eile pärastlõunal harjutasid vennad Paul (9) ja Villem Piirimäe (7) lihavõttemunale korvi punumist. Nende arust on see lahe tegevus, sest näputöö poistele meeldib ja eriti oluline on see, et saab kodukaunistuse ise oma kätega valmis teha. «Paneme need koju aknalaua peale,» olid poisid üksteisega päri.

Selleks et sobiv munakorv valmis saaks, olid tolle päeva õpetajad Külli Valk ja Liisi Pabstel lõiganud juppideks suure hunniku reklaamposti. Neid paberiribasid pidid lapsed hakkama kokku voltima ja siis volditud tükke omakorda punuma. «Kes kahekorruselist korvi teha ei jõua, saab teha ühese,» ütles õpetaja Külli lastele.

Enne meisterdustöö alustamist käskis õpetaja aga lastel telefonid kotti ära panna, sest kunstitegemine nõuab väga suurt tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles