Tpileti süsteemi meeskond loob Tartusse uusi töökohti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Osula.
Andres Osula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Äsja sõlmitud suurtehing Eesti piletimüügisüsteemi Tpilet loojate ja maailma juhtiva transpordiettevõtte Transdev vahel loob Tartus asuvasse arenduskeskusesse veerandsada uut töökohta.

Bussireisijatele tuttava Tpileti süsteemi loonud T grupile pakub suurtehing ettevõtte juhi Andres Osula sõnul võimalust kiiresti kasvada. «Praegu saab T grupis tööd kakskümmend viis inimest, ent leping maailma juhtiva transpordiettevõttega võimaldab meil äri mahtu hüppeliselt kasvatada. Sellega seoses oleme asunud otsima uusi IT-spetsialiste oma Tartus toimetavasse arenduskeskusesse,» rääkis Osula.

Hiljuti Tartu südalinnas uutesse ruumidesse kolinud arenduskeskuse töötajaskonna loodab ettevõte kahekordistada juba suve lõpuks. Meeskonda vajatakse nii arendajaid, tarkvaraarhitekte, analüütikuid, projektijuhte kui ka testijaid. Esimesed konkursid on Osula sõnul juba käimas ning huvi elav.

Juba tänaseks on T grupi loodud piletimüügisüsteem lisaks Eestile jõudnud ka Lätti, Leetu, Poola, Ungarisse, Austriasse, Venemaale, Valgevenesse, Soome, Bulgaariasse ja Hongkongi. Osula sõnul on ettevõttel suur kasvupotentsiaal ning rahvusvahelist haaret plaanime veelgi laiendada.

T grupi poolt arendatud piletimüügisüsteemi kaudu ostetakse ligi neli miljonit piletit aastas. Sõlmitud leping kahekordistab müüdavate piletite hulga. Transpordiettevõttele Transdevile pakutakse Eestist täislahendust, võttes enda peale nii piletimüügisüsteemi töö juurutamise, sujuvuse tagamise, arendamise kui ka hoolduse. Müügisüsteem võetakse kasutusele Transdevi kaugliinidel, mis sõidavad Eurolinesi ja Isilinesi kaubamärgi all Prantsusmaal, Hollandis, Belgias, Portugalis, Saksamaal ja Tšehhis.

T grupi meeskond seisab ka 2015. aastal Ajujahi ideekonkursi võitnud innovaatilise piletisüsteemi Jiffi taga. Uudne valideerimislahendus plaanitakse loodetavasti juba sel suvel kasutusele võtta Tartu linnaliinibussides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles