Festival Draama jääb Emajõelinna ja laieneb

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestival Draama on sügise hakul toonud Tartu tänavaile melu eriti viimasel tosinal aastal.
Teatrifestival Draama on sügise hakul toonud Tartu tänavaile melu eriti viimasel tosinal aastal. Foto: Margus Ansu

Sihtasutuste Eesti Teatri Festival ja Eesti Teatri Agentuur nõukogud valisid festivali Draama ideekonkursi parimaks Tartu Uue Teatri võistlustöö. See jätab festivali põhiosa Tartusse, kuid viib head lavastused ka Eesti teistesse linnadesse. Kuid nüüd juba ilma senise kunstilise juhi Margus Kasterpaluta.

Eesti Teatri Festivali nõukogu esimees Jaak Allik ja Eesti Teatri Agentuuri nõukogu esimees Monika Larini teatasid, et festivali Draama ideekonkursist osavõtt oli rõõmustavalt aktiivne – laekus kaheksa tööd. Neis esitati mitmeid huvitavaid ja arvestatavaid ettepanekuid.

Üksmeelselt otsustati ideekonkursi võitjaks kuulutada Tartu Uus Teater, mille võistlustöö pakub festivali märk­sõnadeks koostöö, aastaringsuse ja analüüsi ning laiendab Draamat nii ajaliselt kui ka geograafiliselt. Sellest saab Tartu kõrval teisteski linnades toimuv mitmiküritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles