Teeolud muutuvad õhtu eel ettearvamatuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Reola-Põlva maanteel viis ettevaatamatu sõit libedal maanteel sõiduki kraavi.
Tartumaal Reola-Põlva maanteel viis ettevaatamatu sõit libedal maanteel sõiduki kraavi. Foto: Risto Mets

Saabuva kevade ja veel püsiva talve omavaheline jõuvahekordade klaarimine toob nii sooja päikest päeval kui pakaselisi temperatuure öösel. Sekka ka lühemaid lumesadusid. Maanteedel tähendab see aga seda, et teeolud võivad kiiresti muutuda väga heast väga halvaks.

Tänagi paistis suurema osa päevast päike, mis sulatas vaatamata miinuskraadidele lund ja asfalt muutus märjaks. Õhtul aga jäätus sulavesi ning mitmel pool maanteedel vahelduvad kuivad teelõigud jäiste ja äärmiselt libedatega.

Juhid mõistavad keerulisi olusid ja lasevad sõidutempo alla. Mõnel pool tuleb ikka ette vääratusi ja nii paiskus üks sõiduauto Tartumaal Haaslava vallas Reola-Põlva teel enne kella 18 kraavi. Autos viibinud inimesed jäid õnneks terveks, kuid auto kahjustused on suured. Masina minema transportimiseks läks tarvis puksiiri abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles