Kahtlus röövimises ja vargustes viis Võrumaa mehed trellide taha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eile vahistas kohus prokuratuuri taotlusel kaks meest, keda on alust kahtlustada mitmetes kuritegudes.

Lõuna prefektuuri kinnitusel viis kahe mehe tabamiseni sündmus sellest teisipäevast. 15. märtsil sai politsei teate, et varahommikul kella kuue paiku olid kaks meest röövinud Võrus Vabaduse tänaval elumajas noa ähvardusel 28-aastaselt mehelt arvutikomplekti ja mobiiltelefoni. Lisaks olid isikud majast lahkudes korterist kaasa võtnud ka teleri. Kannatanu, kes õnneks vahejuhtumis viga ei saanud, hindas tekitatud kahju 1779 eurole.

Politsei selgitas, et kannatanu oli samal õhtul käinud ühes toitlustusasutuses aega veetmas, kus tutvus põgusalt kuriteos kahtlustatava kahe mehega ning kutsus nad enda juurde koju alkoholi tarvitama. Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk selgitas, et kui öö möödus äsjatutvunutele üksteisemõistmise õhkkonnas, siis hommikul tekkis meeste vahel rüselus, mis päädis noaga ähvardamise ning röövi toimepanemisega.

«Raskemaid tagajärgi ennetades loovutas mees küsitud esemed, sest vastupanu korral võinuks see olukord veelgi ohtlikumaks kujuneda,» selgitas Soekarusk.

Kuriteoteate laekudes asus politsei selgitama teo toimepanijaid. Erinevate tõendite kõrvutades jõuti kiiresti jälile, et kuriteos kahtlustatavateks on 22-aastane ja 25-aastane mees. Mõlemad peeti kinni. Ühe mehe juurest leiti ka röövitud mobiiltelefon.

Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk paneb inimestele südamele, et nad ei kutsuks oma koju inimesi, keda piisavalt hästi ei tunta. «Ühise alkoholitarvitamise käigus võib jääda üsna kiiresti ekslik mulje, et kellegagi on saavutatud hea kontakt ja usaldus. Tasub siiski põhjalikult veenduda, kellega on tegu ning kaaluda mitu korda, kas inimesi oma koju lubada.»

Alustatud kriminaalasja edasise uurimise käigus selgus, et samad mehed võivad olla seotud veebruaris aset leidnud vargustega. Esitatud kahtlustuse kohaselt varastasid nad 25. veebruaril Varstu alevikus asuvast poest erinevat alkoholi ja kassasahtli väärtusega 372 eurot. 25-aastasele mehele on esitatud kahtlustus ka selles, et 25. veebruari õhtul varastas ta grupis Sõmerpalus asuvast poest kassaaparaadi, milles oli ligi 500 eurot.

17. märtsil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse kahe mehe vahistamiseks. Kohtu loal on mõlemad mehed eeluurimise ajaks vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles